Geschiedenis

Het tuinbouwbedrijf van Richard en Annet Kalter begon 1 januari 1996. Toen namen zij het bedrijf over van de ouders van Richard. Het bestond uit een kwekerij met 20 ha witloftrek.
Eind jaren 90 begonnen ze naast witlof ook verschillende slasoorten te verbouwen. Het bedrijf was alleen naar de toekomst toe niet rendabel genoeg dus er moest iets gebeuren.

Op 1 mei 2002 kochten zij een glastuinbouwbedrijf met 1 ha kas. Er moest veel werk verzet worden om dit sterk verouderde bedrijf geschikt te maken voor aardbeien. In 2010 is er naast de teelt van aardbeien ook een begin gemaakt met een boerderijwinkel, waarin naast aardbeien ook groenten uit eigen moestuin werd verkocht. Na 10 jaar moest dit bedrijf plaats maken voor woningbouw.

In maart 2012 zijn we verhuisd naar een bedrijf 250m verderop.
Anno nu bestaat Kalter Aardbeien uit een moderne duurzame aardbeienkwekerij met ruim opgezette boerderijwinkel, waar niet alleen eigen producten verkocht worden, maar ook groente en fruit en streekproducten als zuivel, kaas, vlees. Er is volop keuze in cadeaupakketten.
Sinds voorjaar 2015 is de koffiehoek uitgebreid. Er is mogelijkheid tot het krijgen van een rondleiding, zelf aardbeien plukken of spelen in de kas.