Van kas tot klant

In het seizoen, van half maart t/m begin januari,  plukken wij 6 dagen in de week van ons planten.
Daardoor hebben we elke dag super verse aardbeien voor ons klanten.

De kas is opgedeeld in 4 afdelingen en in elke afdeling komen 3 keer per jaar nieuwe planten. Tussen januari en augustus zetten we elke maand een afdeling vol, zo is er altijd een afdeling waar we kunnen plukken en zitten we nooit zonder aardbeien.
Ons planten hangen 1,50 meter boven de grond om het plukken makkelijker te maken. Ook blijven de aardbeien zo mooi schoon.

Tijdens het plukken worden de aardbeien onmiddelbaar gesorteerd. Wij hebben 3 klassen:
1. Super – De mooie en grote aardbeien
2. Middel – De mooie maar kleine aardbeien
3. Klasse 2 – De vervormde aardbeien of met een plekje

De aardbeien worden met de hand geplukt. De super klasse aardbeien worden allemaal gelegd, dat betekend een voor een met het puntje naar boven.
Dat kost iets meer tijd bij het plukken, maar ziet er ook mooier uit. Onze aardbeien zijn te herkennen aan het label in elke doos.
Als de aardbeien geplukt zijn gaan onze klanten, dit zijn groothandels, exporteurs en supermarkten, vanuit daar gaan ze door naar de consument.

In de voorjaar en zomer blijven de meeste aardbeien in Nederland, ongeveer 30% wordt verkocht naar oa Engeland, Ierland, Zweden en Denemarken.
Vanaf oktober gaat gaan er meer en meer  aardbeien naar het buitenland. In Nederland gaat dan de consumptie van aardbeien omlaag.

Voor elke klant leveren wij de aardbeien in de gewenste verpakking en met de gewenste gewicht.